031 32 27 76 ali  041 67 88 96

BISERI MAKEDONIJE in SRBIJE

16. - 21. julij 2019 (6- dnevno popotovanje)

 

BISERI MAKEDONIJE
in SRBIJE

Tudi letošnje leto bomo nadaljevali naše potepanje po Balkanu in svojo radovednost usmerili v raziskovanje Makedonije in delčka Srbije. Spoznali jo bomo po dolgem in počez, zjutraj in zvečer, se sprehodili skozi njeno bogato zgodovino in spoznali utrip
vsakodnevnega življenja, po vzdušjih verskih hramov in temperamentu njenih prijaznih ljudi. Biser Makedonije je prav gotovo Ohrid z svojim čudovitim in neokrnjenim jezerom ter mističnimi samostani, ki so posejani vzdolž obale.
Zgodovinska mesta kot so Skopje, Tetovo, Bitola,vas bodo navdušili z svojo bogato kulturnodediščino in izročilom, ki se prenaša iz roda v rod.

 

 

 

1. dan (torek, 16. Julij 2019) – NIŠ

Gornjo Radgono zapustimo ob 3:00 uri. Vožnja v smeri mejnega prehoda s Hrvaško, nadalje mimo Zagreba, mejnega prehoda s Srbijo – Bajakovo, mimo Beograda do Niša. V popoldanskih urah prispemo na področje Niša. V družbi lokalnega vodnika namenimo popoldan spoznavanju tretjega največjega srbskega mesta - Niša. Nastanitev v hotelu. Večerja v restavraciji, ob zvokih srbske narodne glasbe. Nočitev.

2. dan (sreda, 17. Julij 2019) - SKOPJE

Zajtrku sledi vožnja v smeri Makedonije. V dopoldanskih urah prihod v glavno mesto Republike Makedonije - Skopje. Panoramska vožnja skozi mesto, ogled trdnjave Kale, sprehod po Čaršiji, ogled Mustafa Pašine džamije, karavanseraja, hamama, cerkev Sv. Spasa. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan (četrtek, 18. Julij 2019) - SKOPJE – BITOLA – OHRID

Po zajtrku zapustimo Skopje sledi po dolini Vardarja skozi vinogradniško pokrajino (Tikveš, Kavadarci). V Kavadarcih si ogledamo vinsko klet Tikveš in poizkusimo njihova izbrana vina. Pot bomo nadaljevali po Prilepskem polju, skozi Prilep (postanek) do Bitole, kjer si bomo ogledali mesto in ostanke antične Herakleje. Za ta dan nam preostane le še pot do Ohrida. Nastanitev v hotelu večerja, nočitev.

4. dan (petek, 19. Julij 2019) - OHRID

Po zajtrku si bomo najprej skupaj v družbi lokalnega vodnika ogledali najpomembnejše kulturnozgodovinske spomenike Ohrida (Sv. Sofijo, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Samuelova trdnjava, amfiteater...). Sledi panoramska vožnja z ladjo po Ohridskem jezeru. Popoldne prosto za kosilo, nakupe, spominkov. Večerja, nočitev v nam že znanem hotelu.

5. dan (sobota, 20. Julij 2019) - OHRID –BEOGRAD

Po zajtrku zapustimo Ohrid v smeri Kičeva, Gostivarja, Tetova, nadalje mimo Skopja z vmesnimi postanki proti glavnemu mestu Srbije, Beogradu. V kolikor nam bo vreme in čas dopuščal se tik pred Beogradom zaustavimo na vzpetini - Avala, od koder je prelep razgled nad mestom. Prihod v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

6. dan (nedelja, 21. Julij 2019) - BEOGRAD

Zajtrk. Dopoldan podrobneje spoznamo prestolnico Republike Srbije. Mesto ima zelo lepo in strateško ugodno lego na hribovitih obronkih Avale na sotočju dveh rek, Save in Donave. Ustavili se bomo ob največji pravoslavni cerkvi na Balkanu (cerkev Sv. Save). Nadaljevali bomo z ogledom ožjega mestnega središča. Pot nas bo vodila do slavnega Trga Republike z zveznim parlamentom, mestne hiše, Narodnega muzeja, stolne cerkve Sv. Marka…
Sledi panoramski pogled na mesto iz veličastne trdnjave Kalemegdan, od koder je čudovit razgled na mesto in na sotočje Save in Donave. Prav tako si ogledamo Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josip Broz - Tita in muzej 25 maja. Na poti bomo spoznali še stadion Crvene zvezde imenovan Marakana, itd. Popoldan nam preostane le še vožnja proti domu z vmesnimi postanki mimo Rume, mejnega prehoda Bajakovo, Zagreba, do Gornje Radgone. Predviden prihod v poznih večernih urah.


CENA: 410 Eur (min. 35 potnikov)
            390 Eur (min. 40 potnikov)


CENA VKLJUČUJE:
➢ prevoz s turističnim avtobusom po programu,
➢ 5x hotelsko-gostinske storitve na bazi polpenziona v hotelu *** in ****,
➢ 2x večerja v restavraciji ob glasbi,
➢ zunanji ogledi po programu,
➢ degustacija in ogled vinske kleti Tikveš,
➢ panoramska vožnja z ladjo po Ohridskem jezeru,
➢ osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času potovanja,
➢ obveznega lokalnega turističnega vodnika (Niš, Skopje, Ohrid, Beograd),
➢ DDV, organizacija, izvedba in vodenje izleta, vodnika z licenco.

DOPLAČILO: enoposteljna soba: 85 €


PODATKI:
- potrebujete potni list, veljaven še 6 mesecev
- Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ