031 32 27 76 ali  041 67 88 96

JAJCE – PROZOR RAMA - MOSTAR - MEĐUGORJE - OBIRANJE MANDARIN - MALI STON

J A J C E – P R O Z O R  R A M A - M O S T A R -  M E Đ U G O R J E - O B I R A N J E   M A N D A R I N - M A L I  S T O N 

(tridnevni izlet)

1. DAN

Da nam dan ne bo prekratek, zapustimo domači kraj ob zelo zgodnji  100 uri. Pot nas bo vodila v smeri mejnega prehoda s Hrvaško in naprej mimo Zagreba, Okučanov, kjer vstopimo v Republiko Bosno in Hercegovino. Vožnja po idiličnih dolinah ob reki Vrbas mimo Banja Luke, Jajca(postanek) in naprej skozi Donji Vakuf, Gornji Vakuf, do Prozorja. V tej dolini, ob jezeru Rama se nahaja zelo zanimiv in lepo urejen Franjevački samostan Rama-Ščit. Ogledamo si bogato muzejsko zbirko, samostan, triladijsko baziliko, lepo urejeno okolico in še kaj. Nadaljujemo ob reki Rama v smeri Jablanice, Jablaniškega jezera in reke Neretve, kjer se priključimo na cesto Sarajevo - Mostar. Naslednji postanek velja znanemu hercegovskemu mestu Mostar, kjer postanemo za ogled znamenitega, obnovljenega 22-metrov visokega mostu, ki povezuje oba dela mesta v družbi lokalnega vodnika, ki nas popelje skozi stoletja nastanka mesta. Mostar je največje in najpomembnejše mesto v Hercegovini, s 130.000 prebivalcev. Ime je dobilo po starem mostu oz. stražnih stolpih na obeh straneh reke Neretve. Po ogledu nam preostane le še nastanitev v hotelu v Mostarju.Večerja. Nočitev.

 

 

2. DAN

Po zajtrku si ogledamo samo romarsko središče -  Međugorje. Ogledu in sprehodu sledi ogled bližnjega etno sela Herceg -  Međugorje in slapov Kravice na reki Trebižat blizu Ljubuškega. Ogledu slapov nadaljujemo vožnja v smeri Hrvaško - Bosanke meje in naprej do  Metkovičev, kjer bomo v prekrasnem sadnem vrtu, imenovanem Mala Kalifornija, najprej poizkušali in obirali mandarine za domov oz. si postregli z že nabranimi. (vključeno 3 kg mandarin po osebi). Sledi vožnja z ladjicami – trupicami, po Neretvanskih kanalih do restorana, kjer bomo sedli k zasluženem kosilu. Poznopopoldanska vožnja v smeri mejnega prehoda Klek, kjer vnovič vstopimo v Bosno in Hercegovino, do znanega obmorskega mesta Neuma. Tukaj se nastanimo v hotelu, večerja, nočitev.

3. DAN

Zajtrku sledi vožnja do kraja Mali Ston. Mali Stonje manjše naselje in pristanišče na Pelješcu, ki leži v malem in razvejanem zalivu na severozahodnem delu obale Malega Stonskega kanala na koncu manjšega zaliva pod 219 m visokim hribom Bartolomije. Mali Ston so ustanovili Dubrovčani leta 1333. Na vzpetini nad mestom so 1347 pričeli graditi trdnjavo s petimi obrambni stolpi, ki so obrnjeni proti morju. Trdnjavo so kasneje poimenovali Koruna.   Znan je predvsem po vzgoji školjk, ki jih gojijo v zalivčku Bistra in v Malostonskem kanalu. V njih gojijo dagnje in ostrige. Malostonske ostrige (ostrea edulis) so slavo tega kraja ponesle v svet že v rimskih časih. Pot nadaljujemo v smeri mejnega prehoda z Hrvaško, skozi Metkoviče, Opuzen, Ploče, Gradac in ob Makarski rivieri do obmorskega mesteca Omiš. Postanek ob izlivu reke Cetine v Jadransko morje. Popoldan nam preostane le še pot proti domu, po avtocesti v smeri Zadra, Sv. Roka, Brinja, Karlovca do hrvaško-slovenske meje ter od tam do domačega kraja. Vrnitev v poznih večernih urah.

CENA:   pošljite povpraševanje

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom turistične kategorije z vsemi pripadajočimi stroški, 2x polpenzion v hotelu ½¸*** , zunanji ogledi po programu z vstopnino v samostan Rama-Ščit, slapov Kravice, program obiranja mandarin (3kg mandarin,vožnja s trupicami, kosilo ob glasbi), obvezno lokalno vodenje po Mostarju, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacija, izvedba in vodenje izleta cel čas potovanja, slo. vodnika z licenco.

DOPLAČILO: enoposteljna soba 25 €

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ