031 32 27 76 ali  041 67 88 96

OBIRANJE MANDARIN - SARAJEVO

S A R A J E V O  –  OBIRANJE MANDARIN

FOČA - TJENTIŠTE in DOLINA HEROJEV (BITKE NA SUTJESKI)

 

Vabimo vas na prav poseben izlet obiranja mandarin. Prvič si bomo ogledali kraj, kjer je pokopanih 3300 borcev iz BITKE NA SUTJESKI in mogočnega spomenika  Sovražnikova peta ofenziva je potekala maja in junija leta 1943.  Takrat je v ofenzivi operacije SCHWARZ sovražnik s 130.000 vojaki napadal okrog 22.000 partizanov, ki jih je sestavljalo 16 brigad. Padlo je okrog 7.000 partizanov, žensk, otrok in ranjencev… V okolici te lepe široke doline so tudi ZELENGORA, VUČEVO, LJUBIN GROB, POPOV MOST… V filmu BITKA NA SUTJESKI je TITA igral slavni RICHARD BURTON.

1. DAN

Da nam dan ne bo prekratek, krenemo izpred avtobusne postaje v Gornji Radgoni ob zelo zgodnji  100 uri. Pot nas bo vodila v smeri  mejnega prehoda s Hrvaško. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo pot z vmesnimi postanki nadaljevali naprej mimo Zagreba, Slavonskega Broda, kjer vstopimo v Republiko Bosno in Hercegovino, skozi Doboj, Maglaj, Zenico, Visoko do Sarajeva, slikovitega  glavnega mesta Bosne z bogato in burno zgodovino. Ogled  mesta, ki se razprostira na  bregovih reke Miljacke in kjer se  stika arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevu namenimo krajši postanek za obisk Baščaršije, kjer kot nekoč, vabijo številne gostilnice na pokušino odličnih čevapčičev (čevapdžinice). Prosto za kosilo, obisk tržnice oz. individualni sprehod po mestu. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

2. DAN 

Po zajtrku zapustimo Sarajevo v smeri Črne Gore čez Bjelašnico do kraja Foča. Foča je mesto katerega obdaja Nacionalni park Sutjeska, pragozd Peručica, najvišji vrh Bosne Maglič (2386m). Tukaj se kar tri reke zlivajo v reko DRINO… Ponos mesta je bila 450 let stara džamija, ki pa je bila v zadnji vojni žal porušena. Ogled mesta. Sprehodu sledi vožnja do Tjentišta. Ogled kraja kjer je pokopanih 3300 borcev iz bitke na Sutjeski in mogočnega spomenika. Panoramsko vožnjo nadaljujemo po vzhodnem delu Bosne s postanki skozi Gacko, Nevesinjsko polje, Nevesinje, Blagaj.(postanek ob izviru reke Bune).Nadaljujemo pot ob reki Neretvi naprotizanimivemu kraju Počitelj, ki je staro srednjeveško mestece. V kolikor nam bo čas dopuščal, se ustavimo.Trdnjavo na hribu je za potrebe obrambe proti Turkom leta 1466, s pomočjo dubrovniške gospode zgradil legendarni Matija Korvin (kralj Matjaž), vendar pa so ga Turki kljub temu že leta 1471 osvojili in ga niso izpustili iz svojih rok vse do leta 1888. Sledi vožnja v smeri mejnega prehoda z Hrvaško, skozi Metkoviče, Opuzen, mejni prehod Klek, kjer vnovič vstopimo v Bosno in Hercegovino, do znanega obmorskega mesta – Neum. Tukaj se nastanimo v hotelu. Večerja. Nočitev.

3. DAN 

Zajtrku sledi vožnja do kraja Mali Ston. Mali Stonje manjše naselje in pristanišče na Pelješcu, ki leži  v malem in razvejanem zalivu na severozahodnem delu obale Malega Stonskega kanala na koncu manjšega zaliva pod 219 m visokim hribom Bartolomije. Mali Ston so ustanovili Dubrovčani leta 1333 , Na vzpetini nad mestom so 1347 pričeli graditi trdnjavo s petimi obrambnimi stolpi, ki so obrnjeni proti morju. Trdnjavo so kasneje poimenovali Koruna. Znan je predvsem po vzgoji školjk, ki jih gojijo v zalivčku Bistra in v Malostonskem kanalu. V njih gojijo dagnje in ostrige. Malostonske ostrige (ostrea edulis) so slavo tega kraja ponesle v svet že v rimskih časih. Povratek v dolino, delto reke Neretve, kjer bomo v prekrasnem sadnem vrtu, imenovanem Mala Kalifornija, obirali mandarine. (vključeno 3 kg mandarin po osebi), vožnja z ladjicami – trupice, po Neretvanskih kanalih in kosilo ob glasbi v restavraciji. Popoldan nam preostane le še pot proti domu, po avtocesti v smeri Zadra, Sv. Roka, Brinja, Karlovca do hrvaško-slovenske meje ter od tam do domačega kraja. Vrnitev v poznih večernih urah.

CENA: pošljite povpraševanje

CENA VKLJUČUJE:

- prevoz z avtobusom turistične kategorije z vsemi pripadajočimi stroški,

- 2x polpenzion v ½ sobah v hotelu**** in ***,

- zunanji ogledi po programu z vstopnino ,

-program obiranja mandarin (3kg mandarin,vožnja s trupicami, kosilo ob glasbi),

-nezgodno zavarovanje potnikov, organizacija, izvedba in vodenje izleta cel čas potovanja, slo. vodnika z licenco.

DOPLAČILO: - enoposteljna soba

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ