031 32 27 76 ali  041 67 88 96

»Pojdem na Štajersko,
gledat, kaj delajo,
gledat, kaj delajo
ljubice tri.«

No pa poglejmo, kaj nam ponuja širša okolica reke Drave.  Pričakujejo nas vrhunske turistične destinacije, ki vključujejo tako naravne in kulturno zgodovinske znamenitosti kot tudi pestro ponudbo rekreativnih in športnih aktivnosti ter kulinaričnih užitkov. Od drugega največjega slovenskega mesta, Maribora in Pohorja, zelene posebnosti slovenskega gorskega sveta, do vinorodnih območij in termalnih kopališč. Podravska regija lahko zadovolji vsakega turista.
Pokrajina med Pohorjem in Halozami je izredno razgibana in primerna za številne športne in rekreacijske dejavnosti, kot so: kolesarjenje, tek v naravi, pohodništvo, športno plezanje, v zimskih mesecih smučanje… Prijazni ljudje, vneti zagovorniki kulture, vam bodo zmeraj pripravili presenečenje – lutkovno, gledališko, plesno, glasbeno ali pa tisto zlatorumeno v kozarcu, ki vam bo "okrepilo dušo in telo".

V ta del Slovenije vabi tudi Ptuj, najstarejše slovensko mesto pod mogočnim Ptujskim gradom. Sprostitev obljubljajo Terme Ptuj, svojevrstna srečanja s preteklostjo pa Ptujska Gora z znamenito romarsko cerkvijo in bližnji gradovi Štatenberg, Vurberg in Borl. Lep grad si je vredno ogledati tudi v Slovenski Bistrici.

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa. Kot del Solčavskega sta tu našla sožitje tradicija in narava in je lep primer trajnostnega razvoja. Turizem kot dodana vrednost kmetijstvu in gozdarstvu ponuja oddih v mirnem okolju krajinskega parka in drugih številnih aktivnosti.
Središče Zgornjesavinjske doline je Mozirje, v katerem je privlačen Mozirski gaj-park cvetja, ki daje kraju posebno čarobnost. Nad mestom sta planini Dobrovlje, Menina ter zaščiteno območje planote Golte, kjer je priljubljen rekreacijsko turistični center z urejenimi smučišči in pestro ponudbo poletnih aktivnosti.

Spodnja Savinjska dolina slovi kot dolina hmelja, a tudi kot matični kraj slavnih Celjskih knezov, sprva gospodov z gradu Žovnek v bližini današnjih Braslovč, ki privlačijo s tremi jezeri. Narava in ostaline preteklosti vabijo tudi v Šempeter v Savinjski dolini. Tamkajšnji Arheološki park Rimska Nekropola velja za enega najlepših arheoloških spomenikov v Sloveniji, bližnja Jama Pekel pa je čudovit primer osamelega krasa. Središče doline zelenega zlata je Žalec s hmeljarskim muzejem in z nasadi zdravilnih zelišč.

Pod zvezdami mogočnih celjskih knezov se iskri mesto Celje s svojim sejemskim središčem, privlačnimi srednjeveškimi muzeji, galerijami, starimi cerkvami in prekrasnim gradom. V bližini mesta je Šmartinsko jezero, največje akumulacijsko jezero v Sloveniji. Iz Celja ni daleč do slovitih zdraviliških krajev - Dobrne, Topolšice, Laškega, Rimskih Toplic ter Rogaške Slatine in Podčetrtka. Obiska vredna je tudi Šaleška dolina z živahnim Velenjem, ki privlači z izjemnim podzemnim muzejem premogovništva.

Blizu reke Sotle, nedaleč od glavne ceste, ki povezuje Obsotelje z ostalimi kraji Slovenije in Hrvaške, pod goro Rudnico, se nahaja zaselek, v katerem stoji veličastna cerkev, ob njej samostan, najstarejša slovenska lekarna in čokoladnica. Od nekdaj ga domačini poznajo pod imenom Olimje.
Zato le na štajersko, v goste, da spoznate veselo naravo tudi sami.

Štajerska in Savinjska

SLOVENSKE KONJICE   RADEČE – CELJE   SLOVENSKA BISTRICA - TRIJE KRALJI   GORIŠNICA – FORMIN – DOLANE – PTUJ   CELJE – LAŠKO – VRANSKO – ŠMARTINSKO...