031 32 27 76 ali  041 67 88 96

»Krasná si, bistra hči planin,
brdka v prirodni si lepoti,
ko ti prozornih globočin
nevihte temne srd ne moti,
krasna si, hči planin!«

Kjer se združijo svežina Alp, dišeče vonjave Sredozemlja in Kras, je košček sveta tako samosvoj, kot le malokje. Reka Soča, za mnoge najlepša evropska reka, tu v žive skale zarezuje najtesnejše soteske in široko razlita svojo strugo vtiska v beli prod. Lepote Goriške regije obsegajo vse od slikovitih alpskih vrhov in dolin, vključenih v Triglavski narodni park, očarljivih vinorodnih območij Goriških Brd in Vipavske doline do hribovij v okolici Cerknega in Idrije. Na zgornjem delu doline je slikovita Trenta z muzejem in z najpomembnejšim slovenskim alpskim botaničnim vrtom-Julijana. Kraji ob smaragdni reki privlačijo tako iskalce miru kot izzivalce adrenalina. Iz doline, ki ima največ prenočišč in gostišč v Bovcu, Kobaridu in Tolminu, je dostopno najvišje visokogorsko slovensko smučišče Kanin.
Posočje, ki na vsakem koraku razkriva izjemne naravne posebnosti, hrani tudi pretresljive spomine na najhujše bitke prve svetovne vojne. Predstavljene so v večkrat nagrajenem Kobariškem muzeju, trdnjavi Kluže in nekoliko južneje ob reki Soči v kraju Tolmin in Mostu na Soči.

Ob reki Idrijci vodijo poti proti Cerknem in Idriji. V bližini Cerknega je lepo urejeno smučarsko središče in nedavno vnovič odprta prenovljena partizanska bolnišnica Franja, muzej na prostem v skriti rečni soteski.

V Idriji je doma slovita čipkarska tradicija, sem vabita na oglede nekdaj svetovno pomemben rudnik živega srebra ter grad Gewerkenegg s svojimi muzejskimi zbirkami.

Eno izmed slovenskih vinorodnih območij, kjer pridelujejo najbolj okusna in kakovostna vina, so slikovita Goriška Brda, severno od Nove Gorice.
Novo Gorico obkrožajo še številne druge znamenitosti, kot so samostan Kostanjevica, Sveta Gora, Grad Kromberk, Solkanski most in obilje drugih lepot in doživetij, ki pritegnejo slehernega popotnika.

Primorska - Goriška

ŠTANJEL  – NOVA GORICA – VIPAVA IDRIJA – TOLMIN  – BOVEC – KLUŽE – TRBIŽ GORIŠKA BRDA GORENJSKA – DOLINA SOČE Air Jordan 12 Lowvar nsSGCDsaF1=new...