031 32 27 76 ali  041 67 88 96

„Skoraj raj si, ti Gorenjska, sive gore in zelene reke.
 Tu življenje skriva svoj zaklad.
Stara si kot sonce, mlajša kot pomlad.“

S temi besedami Aleksander Mežek opisuje Gorenjsko, prekrasno gorato pokrajino v severozahodnem delu Slovenije. Navdušijo nas namreč pogledi na čudoviti Bled in Bohinjsko jezero, na vrhove Julijskih ter Kamniško Savinjskih Alp, ponudba obilice aktivnosti v naravi v letovišču Kranjska Gora in sprehodi po lepo ohranjenih središčih mest, kot sta Kranj in Škofja Loka. Gorenjska ponuja še mnogo več, kot so na primer pristne živalske in rastlinske vrste ter tradicije nekdanjega trdoživega gorniškega in planšarskega življenja.
Priljubljena turistična Kranjska Gora privlači poleti z rekreacijo in športom v naravi (pohodništvo, alpinizem, kolesarstvo, konjeništvo, padalstvo, ribištvo), pozimi pa z odličnimi tereni za raznotere oblike smučanja in z drugimi zimskimi radostmi. Gostje bodo precej navdušeni nad bogato wellness ponudbo, najmlajši pa nad igrivo Kekčevo deželo. V bližini se nahaja dolina pod Poncami-Planica, kjer se vsako leto pomerijo najboljši smučarski skakalci.

Bled z edinstvenim otokom sredi jezera in z gradom nad jezerom, z vrelci in prijazno klimo, že stoletja privlači številne svetovljane. Sosednji Bohinj pa z neokrnjenim visokogorskim jezerom navdihuje obiskovalce z lepotami narave, kakor tudi s smučišči Vogel, Kobla in Soriška planina.
Za ljubitelje kulturne dediščine Gorenjska ponuja krasno Radovljico, kovaško Kropo in, Vrbo, rojstni kraj največjega slovenskega pesnika. 

Gorenjska

Odkrivanje kulturnih in naravnih spomenikov Gorenjske, predlogi enodnevnih izletov: DRAŽGOŠE – KROPA – BLED DRAŽGOŠE – CERKNO – IDRIJA BREZJE – VRBA – BLED – BOHINJ BREZJE –...