031 32 27 76 ali  041 67 88 96

ŠIBENIK – TROGIR – SPLIT - DUBROVNIK - OBIRANJE MANDARIN

 

1. DAN 

Da nam dan ne bo prekratek, zapustimo domači kraj ob zelo zgodnji  200 uri.
Pot nas bo vodila v smeri mejnega prehoda s Hrvaško in naprej z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Zagreba, Karlovca, Zadra do mesta in pristanišča v severni Dalmaciji, ki leži nedaleč od izliva reke Krke v šibeniškem zalivu – Šibenika, kjer si bomo ogledali zanimivosti mesta:katedrala Sv. Jakova, ki je nastajala v treh različnih stilsko – razvojnih fazah, Šibenska gradska vječnica, nasproti katedrale, mala lođa, kjer so se odvijale razne uradne licitacije in od koder so se nekoč razpošiljali sodni pozivi, škofovsko palačo in mnoge druge zanimivosti.
 
Kratka bo vožnja do mesteca na koncu Kaštelanskega zaliva - Trogirja.
Trogir leži na manjšem otočku med otokom Čiovo in kopnim. Del mesta na severni obali pri ladjedelnici je povezan s premičnim mostom z delom mesta zgrajenim na umetnem otoku. Odkopnega ga deli ozek kanal, preko katerega je postavljen most. Trogir je mesto, ki ga imenujejo tudi " Benetke v malem". Je pravi muzej srednjeveške dediščine, mestece, katerega zgodovina sega v davne antične čase, ko je bilo poznano kot Tragurion. Leta 1997 ga UNESCO uvrstil na seznam svetovne spomeniške dediščine.
Postanemo v mestu, kjer bo tudi dovolj časa za individualne sprehode…
 
Popoldanska vožnja do Splita, ki je največje in najpomembnejše mesto v Dalmaciji in hkrati tudi glavno mesto Splitsko-dalmacijske županije. Mesto se nahaja na polotoku na zahodnemu delu Kastelskega zaliva in Splitskega kanala. Krajši sprehod, ogled zanimivosti.
 
Nadaljujemo ob obali v smeri Omiša in naprej ob Makarski rivieri, mimo Brele, Makarske, Tučepov, Podgore, Drvenika, Gradaca, Ploč do doline reke Neretve in mejnega prehoda z Bosno in Hercegovino – Kleka, znanega obmorskega mesta Neum, kjer se nastanimo v hotelu ***. Večerja. Nočitev.

2. DAN

Zajtrku sledi celodnevni izlet v administrativno središče Dubrovniško – neretvanske županije ter eno izmed pomembnejših turističnih letovišč ob obali Jadranskega morja - Dubrovnik.
V družbi vodnika se sprehodimo skozi stoletja nastanka mesta. (mestno jedro z  obzidjem, stolp Minčeta, Pile, trdnjave …) Prosto za kosilo.
 
Popoldan zapustimo mesto in se odpravimo do kraja Mali Ston.
Znan je predvsem po vzgoji školjk, ki jih gojijo v zalivčku Bistra in v Malostonskem kanalu. V njih gojijo dagnje in ostrige. Malostonske ostrige (ostrea edulis) so slavo tega kraja ponesle v svet že v rimskih časih.
 
Povratek v Neum, večerja v hotelu, nočitev.

3. DAN

Po zajtrku sledi krajša vožnja do Opuzena, kjer bomo v prekrasnem sadnem vrtu, imenovanem Mala Kalifornija, obirali mandarine. (vključeno 3 kg mandarin po osebi). Sledi vožnja z ladjicami – trupice, po Neretvanskih kanalih do jezera Kuti, kjer bomo na izletištu Kuti – pri Jozotu, sedli k zasluženem kosilu.
 
Popoldan nam preostane le še pot proti domu, po avtocesti v smeri Splita, Sv. Roka,
Karlovca do hrvaško-slovenske meje ter od tam do domačega kraja. Vrnitev v poznih večernih urah.

CENA:   pošljite povpraševanje        

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z avtobusom turistične kategorije z vsemi pripadajočimi stroški,
  • 2x polpenzion v hotelu ½¸***,
  • zunanji ogledi po programu,
  • program obiranja mandarin (3kg mandarin, vožnja s trupicami kosilo ob glasbi),
  • nezgodno zavarovanje potnikov,
  • lokalna vodenja,
  • organizacija, izvedba in vodenje izleta.

DOPLAČILO: enoposteljna soba

Podatki:

    - potrebujete potni list oz. osebno izkaznico, veljavno še 6 mesecev
    - valuta je Hrvaška Kuna, (1 Eur – 7,3 Hrk)
    - Splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici
Adidas

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ