031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Avstrijska Štajerska

Vinorodno območje jugovzhodne Štajerske dežele s 1.200 ha in 2.400 vinogradniki, zajema območje gričevnatega sveta, ki se razprostira ob slovenski meji ob krajinskem parku Goročko.
Danes spoznamo Klöchško vinsko cesto, ki prične v mestecu Klöch in konča z mestom Fehring.
Spoznali bomo kraje in ljudi ob zelo obiskanih vinskih cestah, kraje, kjer žive od vina in za vino, ki jim pomeni preživetje.

Domač kraj zapustimo v jutranjih urah, v smeri avstrijske meje, mesteca Bad Radkersburg, kjer zavijemo med znane jugovzhodne vinograde Štajerske dežele. Do mesteca Klöch, je le par kilometrov. Prvi daljši postanek izkoristimo za obisk krajevne vinoteke v lasti društva okoliških 24-tih vinogradnikov.

Nadaljujemo vožnjo med vinogradi po znameniti deželi vulkanov, kjer v kraju Dautsch Haseldorf spoznamo vinogradniško kmetiji Frühwirth. Mlad gospodar nam predstavi kmetijo, klet in kletarstvo ter ob degustaciji še vina.

V nadaljevanju vožnja po grebenih med vinogradi in sadovnjakih ob slovenski meji proti severu vse do bližnjega kraja Sv. Ane. Krajši ogled znane baročne cerkve in po želji v neposredni bližini tudi zanimivo krajevno, moderno vinoteko.

Nato nas pot vodi proti severu, peljemo se po slikoviti pokrajini med griči in dolinami in ob poti spoznamo avstrijske načine kmetovanja.
Prav tako ne gre spregledati impozantnega gradu Riegersburg, na katerega se zapeljemo z gondolo.

V kolikor nam bo čas dopuščal se zaustavimo le streljaj vstran, pravzaprav na sosednjem griču, ob največji čokoladnici v tem delu Evrope, kjer vse izdelujejo ročno in imajo trenutno v prodajnem programu čez 180 različnih čokoladnih izdelkov. (postanek v prodajalni)

Naslednji postanek pa velja kraju Hof bei Straden, tukaj se ustavimo pri lokalnem gostincu in strastnem zbiratelju starin vseh vrst. (ogled).

Kratka bo vožnja do Deutsch Goritza in bližnjega Ratschendorfa, kjer na izredno lepo urejenem vinotoču sedemo k bogato obloženem »krožniku«.                                                     

Tukaj sklenemo naše potepanje ob pogovoru in ogledu manjšega muzeja, živalskega vrta in nekaj starin, ki so v lasti te družine.

Preostane nam le še pot proti domu, ki pa bo kratka.

Air Precision 2017

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ