031 32 27 76 ali  041 67 88 96

BELJAK – TRBIŽ – KRANJSKA GORA – BEGUNJE

Domače okolje zapustimo v zgodnjih jutranjih urah.     
Pot nas bo vodila po Dravski dolini, preko mejnega prehoda z Avstrijo, mimo Klagenfurta – Celovca, nadalje ob Vrbskem jezeru do našega prvega daljšega postanka tega dne, Villacha – Beljaka. Sprehodimo se po mestnem jedru in tako podrobneje spoznamo zgodovino mesta, ljudi, stavb.

Ustavimo se tudi v mestnem parku, kjer se nahaja evangeličanska cerkev, zgrajena med leti 1901-1903, za takratno evangeličansko skupnost, ki je štela le 300 duš, danes jih ima že več kot 5.200.  

Po ogledu cerkve se znova vkrcamo na avtobus in se odpeljemo v smeri Italije. Kratka bo pot do Trbiža. Tukaj se ustavimo ob prenovljeni tržnici. (prosto za nakupe,kavico)

Ob dogovorjeni uri nato nadaljujemo naš izlet preko mejnega prehoda Rateče do doline Tamar, tukaj si ogledamo izvir reke Sava Dolinka in ponos Slovenskih letalcev, Planiško velikanko.

Le streljaj vstran se nahaja zimsko letovišče Kranjska Gora (postanek, ogled mesta).

Okrepčani s kosilom se odpravimo do vasi Vrba na Gorenjskem, znane predvsem po rojstni hiši najpomembnejšega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna (1800-1849).V njej je od leta 1939 urejena muzejska zbirka z notranjo opremo iz pesnikovega časa, med katero ima še posebno mesto pesnikova zibelka. (ogled)

Naše potepanje pa bomo sklenili v Begunjah na Gorenjskem, v zibelki narodno-zabavne glasbe. Ogledali si bomo muzej – Galerijo Avsenik in pri Jožuvcu potešili žejo.
Preostane nam le še pot do doma, v smeri Kranja, Domžal, Maribora ki pa ne bo dolga. Vrnitev v večernih urah.

Supreme X Air Max 98

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ