031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Beograd

1.DAN

Da nam dan ne bo prekratek, krenemo iz domačega kraja v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo vodila proti Zagrebu mimo Varaždina in naprej po avtocesti mimo Slavonskega Broda, Djakovega do Osijeka.  

Osijek je največje slavonsko mesto, ki se nahaja na obali Drave, ter hkrati središče Osječko-baranjske županije. Je upravno, industrijsko in kulturno središče tega območja. Bogata preteklost je za seboj pustila pestro kulturno-zgodovinsko dediščino: poleg katedrale v središču mesta so v njem še kapucinska cerkev, številne secesijske stavbe… Najstarejši del je Tvrđa, ohranjeno baročno mestno jedro, na njegovem osrednjem trgu pa je Kužni pil. Tukaj so še Muzej Slavonije, Arheološki muzej, številne galerije in cerkve...

Kratka bo vožnja do ob Donavi in Vuki ležečega mesta Vukovar (panoramski ogled mesta).

Pot bomo nadaljevali preko reke Donave v Republiko Srbijo, natančneje v Vojvodino, žitnico nekdanje Jugoslavije in vse do drugega največjega mesta Srbije - Novi Sad, postanek za ogled mesta in znamenite Petrovaradinske trdnjave, ki dominira nad mestom. Danes je spremenjena v hotel, galerije in muzeje in prav gotovo boste našli področje, ki bo pritegnilo vašo pozornost. 

Preostane nam le še vožnja do Beograda-prestolnice Srbije, kamor prispemo v poznih popoldanskih urah. Mesto ima zelo lepo in strateško ugodno lego na hribovitih obronkih Avale na sotočju dveh rek, Save in Donave.

Namestitev v hotelu Prag.  Večerja na Skadarliji. Nočitev.

2.DAN

Po poznem zajtrku se bomo podali na krožni ogled mesta. Pot nas bo vodila do slavnega Trga Republike z zveznim parlamentom, mestne hiše, Narodnega muzeja, stolne cerkve Sv. Marka…  Ustavili se bomo ob največji pravoslavni cerkvi na Balkanu (cerkev Sv. Save).Nadaljevali bomo z ogledom ožjega mestnega središča.

Sledi panoramski pogled na mesto iz veličastne trdnjave Kalemegdan, od koder je čudovit razgled na mesto in na sotočje Save in Donave. Prav tako si ogledamo Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josip Broz - Tita in muzej 25 maja. Na poti bomo spoznali še stadion Crvene zvezde imenovan Marakana, Arkanovo hišo in neobičajno zgradbo TV Pink…

Popoldan prosto oz. po dogovoru vožnja na vzpetino - Avala, kjer si bomo ogledali spomenik »Neznanemu junaku«, delo priznanega kiparja Ivana Meštroviča in si ogledali Beograd še z vrha.

Večerja na splavih reke Save. Prosto (zabava), nočitev.

3.DAN

Po zajtrku prosto za obisk tržnice oz. nakupe v najbolj vročih nakupovalnih središčih Beograda (Bazar). Sprehodili se bomo tudi po znameniti boemski četrti na Skadarliji. Pred odhodom bomo spoznali še Novi Beograd s Sava centrom.
Preostane nam le še popoldanska vožnja proti domu z vmesnimi postanki mimo Sremske Mitrovice, Bajakovega, Zagreba do domačega kraja.
Predviden prihod v poznih večernih urah.
 

Nike Zoom Assersion EP

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ