031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Bratislava

V zgodnjih jutranjih urah zapustimo domače okolje v smeri mejnega prehoda z Avstrijo in naprej z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Graza, Dunaja in slovaške meje do njenega glavnega mesta Bratislave.

Bratislava (madžarsko Pozsony, nemško Pressburg) je glavno mesto Slovaške in s pribl. 430.000 prebivalci hkrati tudi največje mesto te države.

Mesto leži na skrajnem zahodu države, tik ob meji z Avstrijo, pribl. 60 km vzhodno od Dunaja. Večji del mesta leži ob levem bregu Donave, le predmestje Petržalka leži med desnim bregom in mejo z Avstrijo. S severa in vzhoda segajo do mesta obronki Malih Karpatov. Ob centru mesta izstopimo, ter se peš podamo v center, kjer si ogledamo Katedralo sv. Martina, Staro mestno hišo na Glavnem trgu, Palačo Grassalkovich,  Narodno gledališče, muzej ur, Primasovo (nadškofovo) palačo in še kaj…            

Zatem prosto za individualne sprehode, degustacijo znanih raznovrstnih slovaških piv…Sledi kosilo.

Po oddihu se povzpnemo na grajski grič, kjer stoji mogočni baročni Bratislavski grad, odkoder se razprostira prelep pogled na spalni predel mesta – Petržalko in ob lepem vremenu tudi vse do Malih Karpatov.   

Vrnitev proti domu skozi Madžarsko s postanki.

Prihod v večernih urah.
 

Nike Shop

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ