031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Budimpesta

Želite doživeti pravljično deželo, majhno vendar popolno?  Želite odkriti skrite zaklade preteklosti ali doživeti čar in ljubkost starih časov, tisoč presenečenj? Ali spoznati pokrajino, kjer so stanovali kralji, kardinali in našli svoj mir pisatelji, pesniki, slikarji in kiparji.
Če, potem je potrebno obiskati Donavo in tri bisere na najlepšem delu te reke, Szentendre, Visegrad in Esztergom. Obiskovalci in stanovalci so to deželo krstili za deželo ob kolenu Donave, ker napravi na tem mestu, v tej soteski, veliko koleno.

1. DAN
Domače okolje zapustimo zgodaj v smeri Prekmurja in mejnega prehoda. Pot po Madžarski nas bo vodila po županiji Vas, Veszprem, pa Gyor - Moson – Sopron (na poti si vzamemo čas za krajše oglede  in kavico) vse do obdonavskega mesta ESZTERGOM, kamor prispemo v zgodnjih dopolanskih urah.

Nepozaben bo ogled starega grajskega predela iz obdobja 11. stol. z največjo baziliko madžarske in edinstveno cerkveno zakladnico sakralnih umetnin Madžarske.

Vožnja, ki sledi vodi po soteski Donave in kmalu smo v naslednjem biseru kolena Donave, mestu VISEGRAD. Zapeljemo se na Višegrajsko hribovje, visoko nad sotesko Donave, kjer stoji Gornji grad (10. stol.). Po ogledu gradu sledi obisk komaj odkritega  gradu Matija Corvina in Salamonovega stolpa ob Donavi, mimo katerega se peljemo.

Po polurni vožnji se ustavimo v romantični baročni vasici SZENTENDRE (15. stol.), slikovitem mestecu, mestecu generacij umetnikov: slikarjev, kiparjev, keramikov, mestece z bogatimi z ostanki preteklosti. Ogled kraja in enega izmed najlepših muzejev keramičarke Kovacs Margit.

Kosilo.
Nadaljevanje poti do glavnega mesta, do BUDIMPESTE.
Namestitev.
Večerja v mestni čardi ob zvokih in plesu madžarske narodne glasbe. Na poti v hotel nočni ogled mesta.
Nočitev.

2. DAN    

Zajtrku sledi ogled mesta, ki ga pričnemo v predelu Bude z obiskom Grajskega griča, kjer si ogledamo: kraljevo palačo, stari trg, lekarno, okolico trga sv. Trojice, Matjaževo cerkev in ribiško bastilijo.

Preden si ogledamo predel Pešte, stopimo na sladico in kavico gremo v  najstarejšo slaščičarno Gerbeaud. Prosto za krajši sprehod po  centru mesta.

V Pesti si ogledamo: prečudovit parlament, opero, Trga herojev, dvorec Vajda-hunjadyjev in baziliko.

Sledi vožnja proti jezeru Balaton, njeni razgibani severni obali  do najlepšega predela ob Balatonu, do kraja BADACSONY, kraja, kjer so pesniki in slikarji ustvarjali najlepša dela o jezeru. Sprehod med vinogradi, stojnicami in pokušina “sivega meniha” z langošem bo prijal vsem.

Daljši in zadnji postanek za večerjo bo nekoliko niže, ob madžarski narodni glasbi, plesu, folklornem programu in zabavi, ki bo na obronkih vinogradov, v kleti grofovske družine Eszterhazyjev (varianta Bacchus), kjer bomo tudi  zaključili iztekajoči se dan.
Vrnitev v poznih večernih urah.
 

Air Jordan 4 IV Retro 30TH

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ