031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Dunaj

Da nam dan ne bo prekratek, krenemo iz domačega kraja v jutranjih urah.

Pot nas bo vodila preko mejnega prehoda z Avstrijo, mimo Gleisdorfa, s postankom za jutranjo osvežitev na postajališču Landzeit. Nadaljevanje poti do Dunaja, prestolnice Avstrije, kjer se bomo najprej zapeljali mimo letne rezidence Habsburžanov,
Schönbrunna (ogled dvorca-mali krog)

Cesarska letna rezidenca Schönbrunn se ponaša z baročno palačo in skrbno negovanim parkom. Razkošno opremljeni prostori, pričajo o izbranem bogastvu cesarskega dvora. Celotna ureditev dvorca kaže francoske vplive, ki so še posebej vidni v zasnovi parka s številnimi fontanami, drevoredi in simetrično razporeditvijo elementov parka.

in naprej ob reki Wien do samega centra mesta, kjer bomo ob dunajskem Ringu, spoznali znamenite stavbe, kot so: parlament, Dunajska opera, borza, gledališče, Rotovž, univerza, naravoslovni in umetnostno-zgodovinski muzej. Nato se peš podamo po privlačni Karntnerstrasse do cerkve sv. Štefana - mogočne gotske katedrale Stephansdom, ki je s svojim 137m visokim stolpom Štefl, simbol Dunaja in Kapucinske cerkve, v kateri se nahaja cesarska grobnica, zadnje počivališče Habsburžanov Hofburg - cesarsai rezidenai. Center mesta zapustimo v smeri Uno Citya (ogled palače Združenih narodov), na poti se ustavimo ob izredno zanimivi hiši edinstvenega arhitekta Hundertwasserja. Obisk Dunaja bomo sklenili s krajšim postankom v zabaviščnem parku Prater.

Preostala pot do doma, v smeri Graza, bo kratka ob urejanju vtisov s spoznanja, pestrega in vsebinsko bogatega dne.
Vrnitev v večernih urah.

Nike

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ