031 32 27 76 ali  041 67 88 96

HÉVIZ – KESZTHELY – BADACSONY

Domače okolje zapustimo v smeri mejnega prehoda z Madžarsko (Dolga vas). Pot bo vodila ves dan po valovitem svetu županije Zala in Veszprem.

Prvi, nekoliko daljši postanek namenimo mestecu Héviz, mestu z edinstvenim, največjim termo-mineralnim jezerom v Evropi. Sprehod po ulicah mesta in parku.

Vožnja do mesta KESZTHELY in jezera Balaton  je kratka.
 
Dovolj časa bo, da spoznamo to največjo srednjeevropsko jezero, pa mesto, ki ga je oblikovala grofovska družina Festetics, ogledamo si dvorec, ki spada med najlepše na Madžarskem.

Vožnjo bomo nadaljevali ob slikoviti severni obali do znanega turističnega kraja, kraja kjer so pesniki in slikarji ustvarjali najlepša dela o jezeru Balaton, do mesteca Badacsony, katera okolica je znana po dobrem vinu. Prav prijeten bo sprehod med stojnicami z bogato, različno ponudbo ali vinogradih v ozadju.

V neposredni bližini obiščemo eno izmed največjih vinskih obratov na Madžarskem, v lasti družine Varge. Letno prodajo cca. 9,4 milijona steklenic. Ogledu sledi degustacija njihovih vin. Nedaleč od prvega postanka, zaključimo dan v vasici Kormacs v kateri bližini stoji več stoletna csarda. Ob večerji spoznamo jedi nekdanjih hajdukov.

Preostane nam še pot proti domu, kamor prispemo v večernih urah bogatejši za  prijetna doživetja in spoznanja okolice največjega srednjeevropskega jezera Balaton.

adidas

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ