031 32 27 76 ali  041 67 88 96

JAJCE – PROZOR RAMA - MOSTAR - MEĐUGORJE

JAJCE – PROZOR RAMA - MOSTAR - MEĐUGORJE  

 

 

1. DAN

Da nam dan ne bo prekratek, zapustimo domači kraj ob zgodnji 200 uri. Pot nas bo vodila v smeri mejnega prehoda s Hrvaško in naprej mimo Zagreba, Okučanov, kjer vstopimo v Republiko Bosno in Hercegovino. Vožnja po idiličnih dolinah ob reki Vrbas mimo Banja Luke, Jajca(postanek) in naprej skozi Donji Vakuf, Gornji Vakuf, do Prozorja. V tej dolini, ob jezeru Rama se nahaja zelo zanimiv in lepo urejen Franjevački samostan Rama-Ščit. Ogledamo si bogato muzejsko zbirko, samostan, triladijsko baziliko, lepo urejeno okolico in še kaj. Nadaljujemo ob reki Rama v smeri Jablanice (postanek ob mostu), Jablaniškega jezera in reke Neretve, kjer se priključimo na cesto Sarajevo - Mostar. Naslednji krajši postanek velja znanemu hercegovskemu mestu Mostar, kjer postanemo za ogled znamenitega, obnovljenega 22-metrov visokega mostu, ki povezuje oba dela mesta. Mostar je največje in najpomembnejše mesto v Hercegovini, s 130.000 prebivalcev. Ime je dobilo po starem mostu oz. stražnih stolpih na obeh straneh reke Neretve. Po ogledu nam preostane le še vožnja do Međugorja, nastanitev.Večerja. Nočitev.

2. DAN 

Zajtrk. Ves dan je namenjen Međugorju. V tej skromni hercegovski vasici se je Marija prikazala šestim otrokom. Njeno sporočilo je bil klic k spreobrnjenju in molitvi za mir in spravo. Od takrat dalje romajo k međugorski Mariji ali kraljici miru romarji z vsega sveta, ustavila jih ni niti zadnja huda vojna. Udeležba pri sv. maši in ostalih romarskih pobožnostih. Kosilo. Po dogovoru vzpon na Križevacin Crnico. V kolikor bo čas dopuščal bomo obiskali tudi Majčino selo, cerkev in dom, katerega so zgradili mladi narkomani s pomočjo sestre Elvire. Po dogovoru del popoldneva namenimo izletu do bližnjega etno sela Herceg -  Međugorje in slapov Kravice na reki Trebižat blizu Ljubuškega. Prosto za individualne pobožnosti. Večerja in nočitev.

3. DAN

Zajtrk. Dopoldan še namenimo Međugorju. Preden zapustimo romarsko središče, se še okrepčamo s kosilom. Tako nam preostane le še pot po avtocesti v smeri Splita, Zadra, Sv. Roka, Brinja, Karlovca do hrvaško-slovenske meje ter od tam mimo Ptuja do domačega kraja. Vrnitev v večernih urah.

 

CENA:  pošljite povpraševanje

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz turistične kategorije,

- 2x polni penzion v dvoposteljnih sobah pensiona/Međugorje,

- zunanji ogledi po programu z vstopnino v samostan Rama-Ščit,

-osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija in spremstvo izleta.

Podatki:

      - potrebujete potni list oz. osebno izkaznico, veljavno še 6 mesecev

             - valuta je Bosanska marka, možno plačevanje tudi z EUR (1 Eur – 1,97 BAM)  je Hrvaška Kuna, (1 Eur – 7,5 Hrk)

      - splošni pogoji poslovanja in navodila so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici

DOPLAČILO: enoposteljna soba

Womens Footwear Online

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ