031 32 27 76 ali  041 67 88 96

KOROŠKA: HOCHOSTERWITZ – GOSPOSVETSKO POLJE – CELOVEC – VRBSKO JEZERO

Domače okolje zapustimo v zgodnjih jutranjih urah.     

Vožnja v smeri Maribora, mejnega prehoda Dravograd, in naprej mimo Völkermarkta do kraja Hochosterwitz, kjer si bomo ogledali mogočen grad Hochosterwitz, na katerega se povzpnemo peš.   

Grad Hochosterwitz prvič omenjen v listinah leta 860., je iz rok Spanheimov, rodu Osterwitz, cesarja Friderika III., kralja Ferdinanda I,. leta 1570 prešel v roke deželnega glavarja  barona Georga Khevenhüllerja, ki je grad v letih 1570 – 1586, zaradi grozečih turških vpadov, utrdil in dal zgraditi orožarno ter 14 vrat. Takšen vsestransko zavarovan dostop do gradu ne predstavlja samo eno največjih redkosti,temveč je edinstven primer v gradnji gradov. Grad je nepretrgoma do današnjih dni v posesti Khevenhüllerjev.

Po ogledu gradu se bomo odpravili naprej do Celovca. Blizu Celovca si bomo na Gosposvetskem polju ogledali Knežnji kamen in cerkev Gospe Svete (Maria Saal). Sledi vožnja do Celovca, ogled centra mesta in po želji krajši postanek za individualne nakupe. Nadaljevanje poti do  Minimundusa – sveta v malem, kjer so v pomanjšanih - miniaturnih oblikah razstavljene vse najpomembnejše stavbe tega sveta (npr; znameniti Eifflov stolp iz Pariza, poševni stolp iz Pise).

Kar se je leta 1958 pričelo v majhnih okvirih, se danes na površini 26.000 m2 razprostira 170 najlepših modelov iz 5 kontinentov.

Kratka bo vožnja do obale jezera. (prosto za sprehod, kavico)

Po krajšem oddihu in ogledu kraja nadaljevanje poti proti mejnemu prehodu Holmec in naprej do Prevalj, kjer bomo v poznem popoldnevu obsedeli ob zasluženem kosilu in tako strnili vtise in pokramljali o preživetem dnevu.

Preostala pot do doma, po Dravski dolini, bo kratka ob urejanju vtisov s spoznanja Avstrijske Koroške
pestrega in vsebinsko bogatega dne.

Vrnitev v večernih urah.
 

Off White X Max 97

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ