031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Mariazell

Vsako leto obišče baziliko milijon romarjev. Obisk iz dežel nekdanjega vzhodnega bloka se je po padcu berlinskega zidu močno povečal. Mariazzell je ohranil pomembno povezovalno vlogo med različnimi narodi in kulturami. V Mariazell od nekdaj zelo radi romamo tudi Slovenci.

Domače okolje zapustimo v zgodnjih jutranjih urah, v smeri mejnega prehoda z Avstrijo. Pot nas vodi po avtocesti Avstrijske Štajerske na Spodnje Avstrijsko do Mariazella.

Osrednje avstrijsko romarsko središče Mariazell (mnogi ga poznamo pod imenom Marijino Celje) v listinah prvič zasledimo že leta 1157. Tukaj naredimo daljši postanek.
Ogledamo si romarski kraj Mariazell in baziliko posvečeno Naši ljubi Gospe. Poleg tega cerkev hrani bogato zakladnico, saj so v njej shranjene mnoge umetnine in dragocenosti, ki so jih kot svoj dar prinašali plemiči, kralji in cesarji.

Le dobre tri kilometre vožnje nas loči od naravnega bisera, jezera Erlaufsee, ki se nahaja na nadmorski višini 827m in v katerem se je v poletnih mesecih možno tudi kopati. Sledi kosilo.

Popoldan povratek v smeri kraja Neuberg an der Mürz, kjer si postojimo ob nekdanjem mogočnem cistercijanskem samostanu iz začetka 14.stoletja., s farno cerkvijo Marijinega Vnebovzetja.

V poznih popoldanskih urah nam preostane le še povratek proti domu.
Vrnitev v poznejših večernih urah.
 

Adidas Yeezy

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ