031 32 27 76 ali  041 67 88 96

Narodna parka Plitvice in Kornati

Poletje

Hrvaška ima kar nekaj izjemnih Narodnih parkov in dva od njih si bomo ogledali mi na našem izletu.

KORNATI so za večino Slovencev vedno priljubljen cilj. Njihova razčlenjenost, čisto morje in obilica rib prevzamejo in navdušijo. So največji arhipelag v Jadranskem morju, ki je sestavljen iz 147 otokov, otočkov in grebenov. V dolžino merijo 35 km, v širino pa 16 km
Kornati so nam dokaj blizu. Zavedamo se, da je to naporen program, pa vendar z vašo potrpežljivostjo in lepim vremenom, bomo izlet izvedli v vaše zadovoljstvo.
Celodnevni izlet z udobno ladjo, prijazna posadka, odlična hrana in domače vino ob zvokih dalmatinske glasbe, kopanje in nato gostoljubje hotela - morda še "fešta".....

1.DAN
Domače okolje zapustimo v jutranjih urah in se napotimo v smeri mejnega prehoda z republiko Hrvaško, glavnega mesta Hrvaške – Zagreba, Karlovca proti Plitvičkim jezerom, vmes postanek za kavico. Na območje Plitvičkih jezer prispemo v dopoldanskih urah, sledi ogled gornjih in spodnjih jezer popestreni z vožnjo z panoramskim vozilom.

Področje Plitvičkih jezer se nahaja na 29482 ha, od katerih je kar 22000 ha gozdov in preostanek odpade na jezera, potoke, livade. Zaradi svoje edinstvenosti in naravnih lepot je nacionalni park Plitvička jezera leta 1979 vpisan na UNESCO-v seznam svetovnih naravnih bogastev in se uvršča med najlepše znamenitosti Evrope. Na površini
parka se nahaja 16 prekrasnih jezer kristalno modrozelene barve.

Po ogledu in oddihu v parku nadaljevanje poti v smeri Zadra, kamor prispemo v popoldanskih urah.

Krajši ogled mesta oz. zlato mesto, kot ga imenujejo zaradi številnih cerkva (cerkev Sv.Donata, Sv.Krševana, Sv. Štosije ...), umetnosti in kulture,  ki  se je  ohranila  skozi  zgodovino. Prav tako si ogledamo »pozdrav soncu«.

Sledi vožnja po jadranski magistrali mimo Filipjakova, Biograda na Moru do Vodic. Namestitev v hotelu Imperial. Večerja (glasba v hotelu). Nočitev.

2.DAN

Po zajtrku sledi celodnevni izlet z ladjo v narodni park Kornati. (8-18 ure)

Na plovbi med otoki nam bodo postregli s kosilom na ladji (meso, ribe, vino, sok). Možnost tudi kopanja. Živa glasba bo pa poskrbela za dobro razpoloženje.

Po pristanku v Vodicah,  nam preostane le še povratek proti domu po avtocesti mimo Sv. Roka, Brinja, Karlovca, Zagreba.
Vrnitev v poznih večernih urah.
 

Nike Shop

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ