031 32 27 76 ali  041 67 88 96

SARAJEVO- TITOV BUNKER - MOSTAR- OBIRANJE MANDARIN (tridnevni izlet)

S A R A J E V O - T I T O V  B U N K E R - M O S T A R - O B I R A N J E M A N D A R I N (tridnevni izlet)

Vabimo vas na prav poseben izlet obiranja mandarin. Prvič si bomo ogledali enega največjih podzemnih objektov nekdanje Jugoslavije. Obiskali bomo Titov podzemni bunker ARK D0 pri Konjicu, podzemno atomsko zaklonišče (280 m pod zemljo, 6500 kvadratnih metrov).

1. DAN

Da nam dan ne bo prekratek, krenemo ob zelo zgodnji  200 uri. Pot nas bo vodila v smeri  mejnega prehoda s Hrvaško. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo pot z vmesnimi postanki nadaljevali naprej mimo Zagreba, Slavonskega Broda, kjer vstopimo v Republiko Bosno in Hercegovino, skozi Doboj, Maglaj, Zenico, Visoko do Sarajeva, slikovitega  glavnega mesta Bosne z bogato in burno zgodovino.

Ogled  mesta, ki se razprostira na bregovih reke Miljacke in kjer se stika arhitektura vzhoda in zahoda. Sarajevo je ohranilo številna obeležja in zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka, osmanskega obdobja (številni hamami - kopališča, karavan saraji prenočišča med katerimi je še vedno najbolj znan Moriča Handanes odlična restavracija, sahat kula,,.) kot tudi  zgradbe iz t.i. avstroogrskega obdobja (pošta, mestni muzej, stara viječnica, tudi narodna knjižnica, ki pa je bila poškodovana v zadnji vojni).               

Ogledali si bomo tudi staro mesto, Gazi Husrefbegovo džamijo, bosansko hišo, požgano mestno hišo itd. sprehodili se po Baščaršiji, kjer kot nekoč, vabijo številne gostilnice na pokušino odličnih čevapčičev (čevapdžinice). Med ogledi bo tudi dovolj časa prosto za nakupe, samostojno odkrivanje mesta, kosilo v lastni režiji… Nastanitev v zelenem delu Sarajeva na Ilidži v hotelu Hollywood ****. Večerja v hotelu, nočitev.

2. DAN

Po zgodnjem zajtrku zapustimo Sarajevov smeri Konjic, kjer se nam pridruži reka Neretva, ki nas bo spremljala vse do izlitja v Jadransko morje pri Opuzenu. V Konjicu zavijemo do bližnje planine Zlatar, kjer so med leti 1953 do 1979 zgradili najbolj varovano skrivnost bivše SFRJ, atomsko zaklonišče za maršala Tita in njegove ožje sodelavce. To 4,6 milijarde dolarjev vredno gradnjo, si bomo sedaj lahko tudi mi ogledali, v primeru da ne bo protokolarnih obveznosti.    

V Jablanici namenimo postanek za ogled porušenega mosta in po želji tudi muzeja na reki Neretvi.

Le slaba ura vožnje nas loči do Mostarja, kjer postanemo za ogled znamenitega, obnovljenega 22-metrov visokega mostu, ki povezuje oba dela mesta (prosto za individualne obiske, turske kuče, džamije…). Mostar je največje in najpomembnejše mesto v Hercegovini, s 130.000 prebivalcev. Ime je dobilo po starem mostu oz. stražnih stolpih na obeh straneh reke Neretve. Ogledu sledi vožnja ob reki Neretvi na Hrvaško v Metkoviče in naprej do hotela. Namestitev, večerja, nočitev. 

3. DAN

Po zajtrku sledi krajša vožnja do Opuzena, kjer bomo v prekrasnem sadnem vrtu, imenovanem Mala Kalifornija, obirali mandarine. (vključeno 3 kg mandarin po osebi). Sledi vožnja z ladjicami – trupice, po Neretvanskih kanalih do jezera Kuti, kjer bomo na izletištu Kuti – pri Jozotu sedli k zasluženem kosilu.

Popoldan nam preostane le še pot proti domu, po avtocesti v smeri Splita, Sv. Roka, Karlovca do hrvaško-slovenske meje ter od tam do domačega kraja. Vrnitev v poznih večernih urah.

 

CENA:  pošljite povpraševanje

CENA VKLJUČUJE:  prevoz z avtobusom turistične kategorije z vsemi pripadajočimi stroški, 2x polpenzion v ½ sobah v hotelu**** in ***, zunanji ogledi po programu z vstopnino v Titov bunker, program obiranja mandarin (3kg mandarin,vožnja s trupicami, kosilo ob glasbi pri Jozotu), nezgodno zavarovanje potnikov, organizacija, izvedba in vodenje izleta cel čas potovanja, slo. vodnika z licenco.

DOPLAČILO: - enoposteljna soba

Nike

Za podrobnejše informacije ali rezervacije nas kontaktirajte TUKAJ